Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Kun je boterkoek invriezen? Lees hier bewaartips!

8 Jul 2021
door Marjolein van Es

Kun je boterkoek invriezen?

Eten weggooien: dat vindt Abel zonde. De boterkoek van Abel wordt vers gebakken en is daarom goed te bewaren. De boterkoek is na ontvangst zo'n 3 to 4 dagen in de koelkast te bewaren en kan wanneer je 'm invriest tot wel 3 maanden houdbaar zijn. 

Een boterkoek is tot wel 3 maanden in de vriezer houdbaar

Je kunt de boterkoek tot drie dagen in de koelkast bewaren. De boterkoek van Abel wordt bij elke bestelling vers afgebakken. Wij wachten totdat de boterkoek volledig is afgekoeld om 'm te verzenden. Zo is 'ie wanneer jij 'm ontvangt in de brievenbus lekker smeuïg. Verwacht je binnenkort gasten of heb je zoveel discipline dat je liever elke dag een stukje eet? In de vriezer is 'ie tot drie maanden houdbaar. Je kunt 'm in de bestaande verpakking invriezen. 

Wil je de boterkoek ontdooien? Dan kun je 'm het beste in de koelkast zetten voor een uurtje. Het is aan jou de keuze of je meer van een harde of zachte koek houdt; hoe langer je 'm laat ontdooien of op kamertemperatuur laat komen, hoe zachter de boterkoek is. 

Natuurlijk is het belangrijk om goed te kijken, ruiken en proeven aan het product. Op elk product zetten wij de datum dat de boterkoek is afgebakken. Bij het invriezen kan er per product een verschillende structuur ontstaan. Zo wordt onze originele boterkoek en vegan boterkoek met bloem gemaakt maar onze glutenvrije met amandelmeel. Het invriezen geeft daarbij een wisselend resultaat. Het allerlekkerste vinden wij het om 'm vers te eten. Maar het is in ieder geval fijn om een stukje te bewaren voor iemand (of jezelf natuurlijk!). Wist je trouwens dat je onze vegan brownies ook goed in kunt vriezen?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »